Hrvatski nogometni prvak Dinamo zadnjih tjedan dana pretrpio je dva poraza za redom što mu se već dugo nije dogodilo; dugo nije ni igrao u Ligi prvaka... Ukoliko se poraz od Zadra u prošlom kolu mogao pripisati činjenici da su igrači našeg najbogatijeg kluba mislima već bili u susretu s Ajaxom u Ligi prvaka, gdje su bili i na što su mislili za vrijeme susreta s Nizozemcima... Realno gledano, nije nikakva tragedija izgubiti od jačeg sastava, u ovom slučaju Ajaxa, no ostaje dojam da se moglo napraviti više. Jurčićevi kritičari iskoristit će priliku da napadnu Dinamovog trenera zbog preofanzivne taktike kao što bi ga napali za defanzivu da je poslao momčad sa samo jednim napadačem... Da je ušla samo jedna prilika iz prvog dijela, recimo ona od Rukavine, danas bi možda pričali o nekim drugim temama, no realnost je demantirala pisanja mnogih o tome kako se Dinamo može nositi s Ajaxom i ostalim klubovima prve i druge europske klase. Lako je biti general poslije bitke i dijeliti savjete i kritike, no neke bi stvari trener Dinama morao objasniti navijačima Modrih; prije svega njegovu defetističku izjavu da je sretan kada njegovi igrači pređu centar u Ligi prvaka, te uvođenje provjereno slabog Pokrivača umjesto Bećiraja u trenutku kada Dinamo gubi, a ostalo je još oko pola sata igre...

Kakav će biti povratak Dinama u domaću nogometnu realnost, imat ćemo prilike vidjeti ove subote u utakmici protiv Rijeke u sklopu 12. kola MAXtv Prve lige. Na svom prošlom gostovanju na Maksimiru, početkom prošle sezone, Riječani su slavili rezultatom 2-1, no tada je Rijeka bila jača, a Dinamo nešto slabiji. Uz to Rijeka ovaj put u Zagreb putuje bez nekolicine vrlo važnih igrača koji nedostaju što zbog akumuliranih žutih kartona, a što zbog ozljeda, no i standardna Rijeka bi se vrlo teško suprotstavila Modrima. Dinamo u domaćoj ligi nema prave konkurencije, a taj monopolistički položaj, sudeći po Dinamovim europskim iskustvima, Modrima sve više šteti.

Hoće li Jurčićeva družina svoj bijes zbog nemoći u europskim susretima istresti na Rijeku i hoće li momčad s Kantride, ni kriva ni dužna, dobiti porciju ili će Dinamo nastaviti silaznu putanju forme i rezultata, pogledajte na kanalu Arena 1.