Nakon očajnog starta u regionalnoj košarkaškoj ligi  poraz od -28 na domaćem parketu od Partizana, poraz od Hemofarma i pobjeda protiv Budućnosti  došlo je vrijeme da se Zagreb okuša u elitnom europskom košarkaškom natjecanju, Euroligi. U prvom kolu hrvatski prvak ima protivnika po mjeri, riječ je o njemačkom prvaku Brose Basketsu iz Bamberga. Kako se u skupini B Eurolige još natječu CSKA, Žalgiris, Panathinaikos i Unicaja Malaga, jasno je da je njemački sastav po kvaliteti najbliži našem prvaku i da bi u utakmicama s Nijemcima trebalo tražiti pobjedu, te eventualno protiv Malage; ostala tri sastava su puno kvalitetnija.

Ovaj susret bi mogao biti vrlo važan za konačni poredak u skupini i borbu za četvrto mjesto, posljednje koje vodi u drugi krug natjecanja. U slučaju pozitivnog rezultata 'Mrava' u Njemačkoj, Kruno Simon i društvo bi došli u situaciju da pobjedama protiv Bamberga i Malage na svom terenu ugrabe to četvrto mjesto i priušte svojim navijačima još nekoliko vrhunskih košarkaških predstava protiv najboljih sastava Europe. E sad, to je teorija, a provesti je u praksu nije nimalo jednostavno... Nakon prva dva kola regionalne lige i dva upisana poraza odletio je trener Ivica Burić, a na njegovo mjesto stigao je njegov dosadašnji pomoćnik Vladimir Androić koji je vodio momčad protiv Budućnosti i startao pobjedom. Dobru igru u tom susretu pokazao je Amerikanac May i standardno solidni Simon, no izvještaji ne spominju značajniju rolu našeg najtalentiranijeg mladog košarkaša Daria Šarića. Mladić je svoju klasu potvrdio osvajajući europsko kadetsko prvenstvo gdje je nagrađen za najboljeg mladog igrača, a stručnjaci se slažu da je za njegov razvoj u ovom trenutku bitno igrati što više jakih utakmica i stjecati iskustvo; niti Dražen niti Toni nisu bili stariji od njega kada su već redovno igrali i oduševljavali domaću i europsku publiku...

Nadajmo se trenerskoj mudrosti i instinktu koji će malog Šarića gurnuti u vatru i nadajmo se da će se Darijev talent realizirati na najvišem nivou. Kakav će tretman Šarić imati kod novog trenera bit će jasnije i nakon prvog ovosezonskog gostovanja Zagreba u Euroligi protiv Brose Basketsa, a možete ga pratiti na kanalu Sport 1.