Derbi 11. kola druge njemačke nogometne lige igra se ovoga ponedjeljka, a sastaju se St. Pauli i Fortuna iz Düsseldorfa. Oba sastava ove sezone igraju dobar nogomet i nalaze se uz Furth i Eintracht u najužoj konkurenciji za promociju; nakon deset kola oba sastava sakupila su po 22 boda i dijele treće i četvrto mjesto na tablici. Fortuna iz Düsseldorfa još nije izgubila susret ove sezone, a koliko studiozno pristupaju bundesligaškom natjecanju govori i činjenica da su za vrijeme pauze zbog utakmica reprezentacija, radi održavanja forme, organizirali prijateljski susret s nizozemskim prvoligašem Venlom i pobijedili ga 4-0.

St. Pauli je u zadnjih nekoliko tjedana upisao prve ovosezonske ligaške poraze i to u gostima kod solidnog Braunschweiga te kod kuće od Erzgebirgea. Ovaj domaći poraz od slabijeg protivnika pokazao je da St. Pauli još ima prostora za napredak i da u fazi obrane neke stvari ne štimaju kako treba, no i dalje su ovosezonski rezultati ovog simpatičnog hamburškog kluba iznad očekivanja.

I St. Pauli i Fortuna spadaju među pet najefikasnijih sastava Bundeslige 2 i zabijaju prosječno oko 2,5 golova po susretu. Nema nikakvog razloga da i u ovom susretu strijelci ne nastave pogađati protivničke mreže, iako treba naglasiti da Fortuna u gostima redovito igra na bod (u pet gostovanja četiri puta su odigrali neriješeno) pa bi zbog toga utakmica mogla biti tvrđa i zatvorenija, ukoliko ne padne neki pogodak u ranoj fazi susreta...

Hoće li St. Pauli upisati još jednu pobjedu ili će Fortuna ponovo imati dovoljno vještine i sreće da na još jednom gostovanju ostane bez poraza, pogledajte na kanalu Sport 1.