Navigation Content

Društvena mreža

Društvena mreža
NED u 13:25HBO

The Social Network

Jedne noći 2003. harvardski student i genij kompjuterskog programiranja Mark Zuckerberg sjeda za kompjuter i počinje raditi na novoj ideji. Šest godina i 500.000.000 prijatelja poslije, on je najmlađi milijunaš u povijesti…

INFO

RedateljDavid Fincher

GlumciJesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield, Rashida Jones, Brenda Song

Sažetak

Svako doba ima svoje vizionare čiji genij mijenja svijet, ali to se rijetko događa bez borbe oko toga što se točno dogodilo i tko je sve prisustvovao stvaralačkom trenutku.

'Društvena mreža' opisuje jedan takav trenutak u kojem je izumljen 'Facebook' kroz sukobljena stajališta mladih genijalaca koji svi tvrde da su prisustvovali njegovu začetku.

Radnja filma vodi nas od hodnika Harvarda do ureda u Palo Altu, prikazujući vrtoglave prve dane stvaranja fenomena koji je promijenio kulturu te prvo spojio, a poslije razdvojio grupu mladih revolucionara.

U žarištu kaosa nalaze se Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), briljantni student Harvarda koji je osmislio internetsku stranicu, Eduardo Saverin (Andrew Garfield), nekad Zuckerbergov bliski prijatelj koji je osigurao novčana sredstva za mladu tvrtku, osnivač 'Napstera' Sean Parker (Justin Timberlake) koji je 'Facebook' predstavio ulagačima u Silikonskoj dolini te blizanci Winklevoss (Armie Hammer i Josh Pence), harvardski studenti koji su izjavili da je Zuckerberg ukrao njihovu ideju te ga tužili za udio u vlasništvu.

Svatko priča svoju verziju priče o 'Facebooku' u ovome višeslojnom portretu poslovnog uspjeha iz 21. stoljeća prikazujući obje njegove strane - mladenačku fantaziju i konačnu realnost.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...