U prvom susretu 11. kola MAXtv prve lige na zadarskim Stanovima gostuje lider prvenstva Dinamo. Kolika je razlika u kvaliteti ova dva kluba nije potrebno posebno napominjati, no pogled na statistiku međusobnih susreta otkriva zanimljivu stvar; naime, u zadnja četiri susreta ova dva sastava su odigrala tri remija i to svaki put rezultatom 0-0. Tako pozitivnu statistiku međusobnih susreta sa zagrebačkim Dinamom ima rijetko koji prvoligaš, a stvar je još čudnija ako se računa s rivalitetom šefova jednog i drugog kluba ili stvari nisu onakve kako izgledaju na prvi pogled...

Zadar je vrlo solidno ušao u ovu sezonu i u prvih par kola je uzeo dosta bodova; činilo se da bi u ovoj sezoni, kada ispada čak pet prvoligaša, Zadar mogao stvoriti zalihu bodova i riješiti borbu za ostanak na vrijeme, no stigao je pad forme i rezultata pa se sada Zadar nalazi na samo dva boda od zone ispadanja. Budući da je odigrana tek trećina prvenstva još uvijek je rano suditi o kandidatima za ispadanje ili za pozicije koje vode u europske kupove, no čini se da su ove sezone samo Dinamo, Hajduk, Split, Osijek, Slaven i Inter daleko od opasne zone a svi ostali su 'potrošni'. Ove sezone u dresu Zadra odlično igra napadač Ivan Santini koji je trenutno i najbolji strijelac lige, a ako zabije i Dinamu potvrdit će svoju klasu i dokazati da prijašnji pogodci nisu bili slučajni.

Dinamo sigurnim koracima ide prema još jednom naslovu prvaka domaće lige; trenutno ima sedam bodova prednosti pred Hajdukom i Splitom, a ta bi se prednost mogla i povećati. No, dok zagrebački Modri u domaćem prvenstvu pobjeđuju i u utakmicama u kojima igraju loše (Šibenik, Lokomotiva) u Ligi prvaka još nisu osvojili niti bod. Prvi sljedeći europski ispit za Dinamo, domaća utakmica s Ajaxom, najveća je, a možda i jedina prilika za Modre da u ovogodišnjoj europskoj kampanji uzmu bod ili tri i upravo činjenica da će se igrači Dinama štediti za susret s Ajaxom, mogla bi pomoći Zadru da protiv favoriziranog protivnika ponovo ostvari pozitivan rezultat.

Susret Zadra i Dinama pogledajte na kanalu Arena 2.