Nakon desetak odigranih kola KHL-a ili Kontinentalne hokej lige dominacija klubova s istoka Rusije još nije toliko uočljiva kao prošle sezone, a neki klubovi sa zapada još uvijek drže korak. Omsk, Kazan, Amur i Ufa odlično izgledaju i ove sezone i za očekivati je da će podizati razinu igre kako sezona bude odmicala, a sa zapada Rusije im mogu konkurirati jedino Dynamo iz Moskve, St. Petersburg i bjeloruski Dinamo iz Minska. Nekada je među najbolje hokejaške klubove Rusije spadao i Lokomotiv iz Yaroslava, no ta je priča tragično završila.

Susreti St. Petersburga i CSKA nekada su smatrani derbijima lige, u nogometu je još uvijek tako, no u hokeju nije... St. Petersburg je prošle sezone bio dobar, no nije mogao dalje od četvrtfinala u kojem ga je izbacio 'dark horse' prvenstva Atlant iz moskovske oblasti. Ove sezone St. Petersburg igra još bolji hokej, a najviše su napredovali u segmentu obrane; primili su najmanje golova ove sezone, samo četrnaest u devet kola, što daje prosjek od 1,5 gola po utakmici, što je vrlo dobar rezultat i trenutno najbolji u cijelom KHL-u.

CSKA prošle sezone nije uspio dohvatiti doigravanje, nisu bili ni blizu... Ove sezone izgledaju nešto bolje i ako će uspjeti zadržati trenutnu razinu hokeja i paralelno s tim osvajati jednaku količinu bodova, mogli bi završiti među šesnaest najboljih i ući u osminu finala KHL-a te razigravati s nekim od najboljih klubova lige. Susret St Petersburga i CSKA pogledajte na kanalu SportKlub+.