U kvalifikacijskoj skupini H za odlazak na EURO 2012 došlo je do zanimljive situacije; trenutno vodeći Portugal još uvijek nije siguran da je osvojio jedno od prva dva mjesta u skupini jer bi u slučaju poraza od Danske i visoke pobjede Norvežana nad Cipranima, Ronaldo i društvo završili na trećem mjestu i otpali iz konkurencije. S druge strane, postoje velike šanse da će remi i Dance i Portugalce odvesti na EURO zbog propozicije da najbolji drugoplasirani sastav ide izravno na europsko prvenstvo i zaobilazi neugodne dodatne kvalifikacije, a tu računicu mogu im pokvariti jedino Šveđani ukoliko pobjede Nizozemsku. Takva situacija znači da će oba sastava utakmicu započeti oprezno i osluškivati rezultat utakmice između Šveđana i Nizozemaca, a ako Šveđani povedu za očekivati je da Danci krenu u ofanzivu jer Portugal s remijem zadržava prvo mjesto.

U prethodnom kolu Portugal je na svom terenu svladao Island rezultatom 5-3 i ta utakmica je pokazala koliko u obrani Portugala nedostaje Ricardo Carvallo. Portugalci su brzo došli do velikog vodstva od 3-0 u tom susretu, no Island se nije predavao i smanjio je rezultat na 3-2. Činjenica da je relativno slabi Island zabio Portugalu tri komada govori da nešto ne štima u portugalskoj obrani i da bi izborniku Bentu bilo pametno da u reprezentaciju vrati Carvalla.

Danska reprezentacija nema nekih velikih zvijezda, ali ima dobru organizaciju, veliko iskustvo i jedan novi veliki talent - riječ je o Christianu Eriksenu. Mladi ofanzivni vezni igrač Ajaxa ima tek devetnaest godina i već sedamnaest nastupa za dansku reprezentaciju, a uspio je zabiti i dva gola. Prošloga petka vrlo dobro je odigrao susret protiv Cipra asistirajući iskusnom Denisu Rommedahlu u napadu i za očekivati je da započene i susret protiv Portugala.

Snimku ovog kvalifikacijskog susreta između Danske i Portugala pogledajte na kanalu Eurosport.