I dok tenisači igraju Masters u Šangaju, jedan dio ženske teniske populacije ukrstit će rekete u srcu Europe na teniskom turniru u Linzu. Ovogodišnje izdanje WTA Linz ili punim nazivom Generali Ladies Linz je 25 po redu, a prijašnjih godina turnir je osvajalo nekoliko najboljih svjetskih tenisačica poput Marie Sharapove, Lindsay Davenport, Amelie Mauresmo, Ane Ivanović i drugih. Ovosezonsko izdanje nešto je slabije, a najbolje postavljena tenisačica je svjetski broj 5 Petra Kvitova, a osim nje u turniru su još Jelena Janković, Sabine Lisicki, Dominika Cibulkova, Daniela Hantuchova, Flavia Pennetta itd.

Prošle sezone turnir je osvojila Ana Ivanović, no ona nije u ždrijebu i neće braniti osvojene bodove, a u glavni dio turnira kroz kvalifikacije je ušla naša Petra Martić pobjedivši Britanku Naomi Broady. Kako je ove godine konkurencija u Linzu nešto slabija, prilika je to za Petru da osvoji nešto bodova i pomakne se s 47. mjesta na WTA ljestvici prema vrhu.

Turnir se igra na zatvorenim terenima i na tvrdoj podlozi što bi Petri trebalo odgovarati, a koliko daleko može stići naša najbolja tenisačica, pogledajte na kanalu Eurosport.