Ovoga utorka igraju se utakmice zadnjeg kola kvalifikacija za odlazak na EURO 2012, što znači da će u utorak navečer biti poznato dvanaest sudionika europskog prvenstva, a preostala četiri bit će reprezentacije koje uspješno prođu dodatne kvalifikacije. Prva reprezentacija koja je kroz kvalifikacije osigurala EURO je Njemačka, koja nakon devet kola ima devet pobjeda uz gol razliku od 31-6, Bravo Nijemci! Od kada njemačku reprezentaciju vodi izbornik Joachim Low, Elf igra jednostavan i učinkovit nogomet koji je prekrasno gledati; prilike se nižu i sve izgleda tako jednostavno da se čini kao da njemačka reprezentacija konstantno igra protiv puno slabijih sastava... Prošlotjedna pobjeda protiv Turske koja Nijemcima nije ništa značila u smislu kvalifikacija, pokazala je pravi sportski pristup i karakter njemačke reprezentacije kojem u Europi u ovome trenutku nema ravnoga.

U zadnjem kolu Njemačka igra protiv Belgije i izabranici Joachima Lowa pokušat će ovaj kvalifikacijski ciklus završiti pobjedom i posljedično savršenim učinkom; deset utakmica - deset pobjeda, no njihov suparnik računa ili mašta o drugačijem raspletu tog susreta. Belgija je pobjedom protiv Kazakhstana u zadnjem kolu održala nade za odlazak na EURO do zadnjeg kola, a poraz Turske od Njemačke išao im je na ruku. Belgijanci trenutno imaju bod više od Turske i pobjedom protiv Njemačke zadržali bi drugu poziciju i išli u doigravanje. Kako Turska u zadnjem kolu igra protiv slabog Azerbajdžana i gotovo sigurno će slaviti, Belgijancima treba isključivo pobjeda.

Od reprezentacije Njemačke protivnik ne može očekivati opuštanje ili igru ispod razine pa će zbog toga Belgijanci morati dati više od svog maksimuma i pri tome imati puno sreće da bi dobili Nijemce na njihovom terenu. Kako god ova utakmica završila, jedno je sigurno; Belgija će morati napasti, a Njemačka se ni ne zna braniti i uvijek igra ofanzivno - što znači da nas očekuje jedna zaista zanimljiva utakmica u kojoj je sve moguće! Susret moćnog Elfa i Belgije pogledajte na kanalu Arena 2.