Kako smo na sportskim kanalima MAXtv-a prošloga petka prenosili mnoštvo kvalitetnih nogometnih utakmica - kvalifikacijskih ogleda za odlazak na EURO 2012 i kako su ti prijenosi većinom išli u isto vrijeme (a igrala je i hrvatska nogometna reprezentacija), nemoguće je bilo popratiti sva događanja. No, postoji rješenje za nadoknađivanje 'propuštenog gradiva'. Osim repriza koje se vrte na Arena kanalima, na Eurosportu ovoga ponedjeljka pogledajte skraćene snimke (od 45 minuta) svih jačih utakmica europskih kvalifikacija.

Jedan od susreta s najjačim nabojem svakako je susret Turske i Njemačke. Iako su Nijemci već osigurali prvo mjesto i odlazak na EURO, a Turska je gotovo sigurno druga i ide u dodatne kvalifikacije, ova utakmica je posebna zbog nekoliko razloga. Prvo, u Njemačkoj živi milijunska turska zajednica pa je rivalstvo ovih zemalja zbog toga još i veće, a drugi još važniji razlog je taj da među brojnim njemačkim nogometašima turskih korijena ima i onih koji su odabrali igrati za zemlju u kojoj su rođeni - Njemačku, a ne zemlju iz koje im potječu korijeni - Tursku. Najjači takav primjer je Mesut Ozil, iznimno talentirani igrač Reala iz Madrida, koji je odabrao igrati za 'Elf' i to zbog sportskih razloga - puno prije će dočekati šansu za osvajanje trofeja i igranje velikih utakmica u dresu Njemačke, nego u dresu Turske... Za očekivati je da će turska publika vršiti veliki pritisak na Ozila u ovom susretu, no izbornik Njemačke Low kaže da je Ozil stabilan i da će se dobro nositi s pritiskom.

Turcima u ovom susretu treba najmanje bod da takoreći osiguraju drugo mjesto; u zadnjem kolu igraju s Azerbajdžanom i u slučaju pobjede u tom susretu i boda s Nijemcima, imali bi u najgorem slučaju jednak broj bodova kao i Belgija, a od njih su bolji u međusobnim odnosima (pobjeda kod kuće, remi u gostima). Kako će proći ovaj iznimno 'nabrijani' dvoboj, pogledajte na kanalu Eurosport.