Ako se Copa Libertadores može smatrati južnoameričkom inačicom europske Lige prvaka, tada se Copa Sudamericana mora smatrati južnoameričkom inačicom europske nogometne Eurolige. Copa Sudamericana je vrlo jako natjecanje i zbog činjenice da u argentinskom i brazilskom prvenstvu baš svake sezone neki od najjačih klubova podbace i završe sezonu na mjestu koje vodi u Copu Sudamericanu, a ne u Libertadores pa im je kvalitetan nastup u kontinentalnom kupu način da spase sezonu i oduže se navijačima.

Ove sezone među šesnaest najboljih u Copu Sudamericanu plasirali su se velikani južnoameričkog nogometa poput brazilskih Sao Paula, Flamenga, Vaco da Game, zatim argentinskih Independientea, Veleza, a tu je i vrlo jaki ekvadorski LDU Quito. Neke od prvih utakmica su već odigrane pa je tako Velez ostvario prednost od dva gola pobjedom u gostima kod čileanske Univ. Catalice, Aurora je na svom terenu pobijedila Vasco 3-1, LDU Quito pobijedio je na svom terenu argentinski Independiente 2-0, a brazilski Botafogo je na svom terenu odigrao samo 1-1 s kolumbijskim Independienteom.

Neki parovi osmine finala još nisu odigrali prve utakmice, no ako favoriti budu slavili, u četvrtini finala bi mogli gledati velike dvoboje brazilskih klubova i to između Sao Paula i Flamenga (u kojem igra čarobnjak Ronaldinho) te između Vasca i Botafoga. Sažetke odigranih susreta osmine finala Cope Sudamericane pogledajte na klanalu Arena 1.