Navigation Content

Sirove strasti

Sirove strasti

Basic Instinct

Kontroverzni erotski triler Paula Verhoevena sa Sharon Stone čijoj seksualnoj privlačnosti ne može odoljeti detektiv Michael Douglas

INFO

RedateljPaul Verhoeven

GlumciMichael Douglas, Sharon Stone, George Dzundza, Jeanne Triplehorn, Denis Arndt

Sažetak

Slučaj brutalno ubijene rock-zvijezde, Johnnyja Boza (Bill Cable) dodijeljen je detektivu Nicku Curranu (Michael Douglas) iz policijskog odjela u San Franciscu.

Dok vodi istragu, upoznaje Catherine Tramell (Sharon Stone), spisateljicu krimića i Johnnyjevu djevojku. Osim što je nevjerojatno privlačna žena, Catherine je vrlo inteligentna i velika manipulatorica te, iako je Nick poprilično siguran da je ona ubila Boza, ne može pronaći dokaze.

Kad mu i kolega bude ubijen, Nick je gotovo siguran da i iza tog zločina stoji Catherine, ali se ipak upušta u opasne seksualne igre s njom pokušavajući je nadmudriti u igri mačke i miša.

No, kako je s njom sve intimniji, detektiv više nije siguran da je ona ubojica, a broj žrtava samo raste…

Veliki kino hit 'Sirove strasti' Paula Verhoevena s početka 90-tih na blagajnama je zaradio više od 100 milijuna dolara, bez obzira na žustre prosvjede homoseksualne zajednice.

Kontroverze počinju samim početkom filma, erotskom scenom u kojoj je rock zvijezda vezana Hermes šalom. I bez obzira što scena završava brutalnim ubojstvom, ti su šalovi ubrzo bilo rasprodani u svim dućanima Sjedinjenih Država.

Poput nekih europskih trilera, koji u konzervativnoj Americi nisu naišli na otvorena vrata tržišta, 'Sirove strasti' su u svojoj suštini upravo takva vrsta filma koja kombinira erotske igrice s krvoprolićem, te uspijeva postati kamen tameljac mnogim sličnim američkim filmovima koji će uslijediti.

Prisjetimo se i kultne scene, u kojoj, pri ispitivanju policije, Sharon Stone otriva da ne nosi gaćice, scene koja je toliko puta nakon bila izvrgnuta parodiji i kopiranju.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...