Iako je Maccabi iz Tel Aviva zbog svoga natrpanog rasporeda već odradio nekoliko utakmica u ABA ligi, nova sezona u pravom smislu počinje ovoga vikenda. U susretu prvog kola hrvatski prvak Zagreb CO igra na svom parketu protiv prvaka regionalne lige, Partizana iz Beograda. Prošle sezone Partizan je dominirao regionalnom ligom i nitko, osim nekoliko slovenskih sastava, mu nije mogao ni prići, no ove sezone situacija će se sigurno promijeniti samim ulaskom Maccabia u ligu, a i zbog činjenice da su se neki klubovi vrlo solidno pojačali, među njima i Zagreb.

Hrvatski prvak od ove sezone i natjecanja u regionalnoj ABA ligi te Euroligi puno očekuje, a ambicije se vide i po pristiglim pojačanjima. Novi igrači kluba iz Trnskog postali su slovenski reprezentativac Sašo Ožbolt (bek šuter), playmaker Diante Garrett, koji je zanat pekao na sveučilišnoj NCAA ligi, reprezentativac Senegala i krilni centar Papa Diasse, koji također dolazi iz NCAA lige, te Sean May, krilni centar s višegodišnjim NBA iskustvom. Na papiru ova pojačanja izgledaju vrlo dobro i atraktivno, a koliko su zaista dobri pokazat će i prva utakmica ABA lige protiv Partizana, no najveći plus Zagreba u ovoj sezoni trebalo bi biti košarkaško sazrijevanje najboljega mladog igrača Europe, a možda i šire, Daria Šarića. Talentirani košarkaš je prošle sezone skrenuo pažnju europske i svjetske košarkaške javnosti na sebe kad je na Eurospkom kadetskom prvenstvu vodio reprezentaciju Hrvatske do zlatne medalje te za svoje igre dobio priznanje za najboljeg igrača. Mladić se nalazi u osjetljivim igračkim godinama kad mu je više od svega potreban kvalitetan trener i stručno vođenje najviše razine da bi do kraja ispunio svoje potencijale, a oni su zaista veliki. Krajem prošle sezone krenula je priča da se ponajbolji europski trener, Željko Obradović, zapalio za Daria i da bi ga želio dovesti u Panathenaikos, no obitelj Šarić u dogovoru s upravom Zagreb CO-a odlučila je da mladić ostaje u Zagrebu... Je li to bila dobra odluka u smislu košarkaškog razvoja igrača koji bi hrvatsku košarku mogao povesti putem uspjeha i prekinuti višegodišnju krizu tek će se vidjeti...

Nadajmo se da će Dario ove sezone dobiti priliku da pokaže što zna i može pa možda već i u prvom susretu ove sezone protiv Partizana, koji možete pratiti na kanalu Arena 1.