Još jedna sezona Rugby Super League stigla je do same završnice, a u finalu se sastaju stari znanci i specijalisti za play-off, momčadi St Helensa i Leeds Rhinos. Nakon završetka regularnog dijela prvenstva St Helens je bio na trećem mjestu, a Leeds tek na petom, no čini se da su kao i zadnjih nekoliko sezona najbolje igre ostavili za doigravanje. Leeds je u kvalifikacijama za polufinale prvo tukao Hull FC, a zatim Huddersfield, a u polufinalu se sastao s liderom lige Warrington Wolvesima. Warrington je u regularnom dijelu prvenstva osvojio najviše bodova, zabio najviše i primio najmanje poena, no statistički podaci nisu niti malo impresionirali 'Nosoroge' iz Leedsa koji su u neizvjesnom polufinalnom meču pobijedili favoriziranog protivnika  26-24 i otišli u finale.

St Helens igra svoje peto finale u zadnjih pet sezona i nada se da se povijest ovoga puta neće ponoviti; naime ragbijaši St Helensa izgubili su zadnja četiri finalna susreta i to jednom od Wigana i tri puta upravo od Leeds Rhinosa! St Helens je na putu do finala dva puta tukla Wigan Warriorse (rezultatom 26-18 i u kvalifikacijama i u polufinalu), a s Leeds Rhinosima ove sezone ima odličan skor, oba puta su ih uvjerljivo pobijedili.

Finale Rugby Super League igra se na samo jednu utakmicu i sve procjene su vrlo nezahvalne, no činjenica da je St Helens izgubio zadnja četiri finala i od toga tri upravo od Leedsa, silno će motivirati ragbijaše tog kluba da prekinu crni niz i napokon donesu trofej prvaka u Merseyside na sjeverozapadu Engleske. Prijenos finalne utakmice Rugby Super League pogledajte na kanalu SportKlub.