Navigation Content
Malena

Malena

Prekrasna i neodoljiva Monica Belucci postaje erotska opsesija muških stanovnika sicilijanskog gradića

INFO

Redatelj Giuseppe Tornatore

Glumci Monica Bellucci, Giuseppe Sulfaro, Luciano Federico, Matilde Piana, Pietro Notarianni

Sažetak

Renato Amoroso (Giuseppe Sulfaro), trinaestogodišnjak koji otkriva svijet seksualnih fantazija, zaljubljen je u prekrasnu mještanku, Malenu (Monica Bellucci).

Malena je udana, muž joj je na fronti, a njezina iznimna ljepota i privlačnost izazivaju zlobu i pakost mještana koji raspredaju zlobne tračeve. Njezina šutnja i indiferentnost, nevoljkost da išta kaže u svoju obranu potiče provincijalni milje na najgoru osudu.

Renato promatra, suosjeća i prati Malenu, sva poniženja, muku i nepravdu kroz koju prolazi...

Oskarovac (Cinema Paradiso) Giuseppe Tornatore snimio je Malenu prema priči talijanskog pisca Luciana Vincenzonija. Glazbu za film pisao je Ennio Morricone, majstor filmske glazbe s preko 500 filmova u svojoj filmografiji (Za šaku dolara, Bilo jednom na Divljem zapadu, Bilo jednom u Americi), podcrtavši mekanu fotografiju žućkastih tonova Lajosa Koltaia (Oscar za Mephista), što je rezultiralo nostalgičnom atmosferom u filmu.U glavnoj ulozi je Monica Belucci koja, osim svojom lijepom pojavom, plijeni i dojmljivom neverbalnom glumom.


 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...