Navigation Content

Donnie Brasco

Donnie Brasco

Donnie Brasco

Triler Mikea Newella jedan je od najboljih filmova o mafiji snimljenih nakon Coppolinih i Scorsesejevih mafijaških saga 'Kumova' i 'Dobrih momaka'

INFO

RedateljMike Newell

Glumci Al Pacino, Johnny Depp, Michael Madsen, Bruno Kirby, James Russo, Anne Heche, Željko Ivanek, Gerry Becker

Sažetak

Mladi draguljar Donnie Brasco (Johnny Depp) dolazi u njujorški kafić gdje se okupljaju mafijaši. Tamo na sebe skrene pažnju Leftyju Ruggieriju (Al Pacino), ostarjelom mafijaškom ubojici koji ga odluči regrutirati za svoje prljave poslove.

Ruggieri postane mentor Brascou te ga uključuje u mafijašku bandu koju vodi Sony Black (Michael Madsen). Nitko od njih ne sluti da je Brasco zapravo samo pseudonim Joea Pistonea, agenta FBI-a koji je ubačen u mafiju s ciljem da razotkrije njene operacije.

Joeu je povjeren važan zadatak u kojem mora razotkriti obitelj Bonanno, koja je postala jako moćna te je na čelu svih operacija kriminalnog miljea. Zbog toga, Joe je napustio obitelj i život koji je do tada vodio, preuzevši novi identitet.

Donnieju Brascou s vremenom njegova opasna igra postaje sve teža jer se sprijateljio s Ruggierijem i zna da će on stradati čim se otkrije njegova maska vladinog agenta. S druge strane, zbog duboke upetljanosti u nasilni svijet mafije i dugotrajne odsutnosti od kuće, trpi i Pistoneov odnos sa suprugom (Anne Heche) i njegovom djecom.

Radnja filma se bazira na autobiografiji 'Donnie Brasco My Undercover Life In The Mafia' bivšeg tajnog agenta Josepha D. Pistonea.  Film je nominiran za Oscara za najbolji adaptirani scenarij, a osvojio je nagrade Boston Society of Film Critics za najboljeg glumca (Al Pacino) i National Board of Review za najbolju sporednu glumicu (Anne Heche).

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...