Navigation Content

Temple Grandin

Temple Grandin

Temple Grandin

Dobitnica Zlatnoga globusa Claire Danes zvijezda je ove priče o neobičnoj junakinji američkoga govedarstva i autističnih ljudi svijeta

INFO

RedateljMick Jackson

GlumciClaire Danes, Catherine O'Hara, Julia Ormond, David Strathairn

Sažetak

Temple Grandin: 'Ja nisam kao drugi ljudi, ja razmišljam u slikama.' Ona je bila obilježena, neshvaćena mlada žena koja je naučila kanalizirati svoje jedinstvene talente u briljantnu karijeru znanstvenice, spisateljice i pionirske zagovornice životinja.

Utemeljen na zapisima naslovne junakinje, film 'Temple Grandin' produkcijske kuće HBO, sugestivan portret autistične mlade žene koja je, uz pravovremeno mentorstvo i čistu snagu volje, postala jedna od najizuzetnijih američkih priča o uspjehu.

Sa snažnom ulogom Claire Danes, film prati početke Grandinove kad joj je u djetinjstvu dijagnosticiran autizam, preko turbulentnog odrastanja i razvoja tijekom školskih godina, pa do stalne potpore njezine majke, tete i nastavnika biologije.

Unatoč svim očekivanjima, Templeova je na kraju postala veoma sposobna i cijenjena inovatorica u govedarstvu koje je revolucionizirala svojim znanstvenim istraživanjima i projektima.

Ovaj vizualno inventivni film nudi nevjerojatan uvid u svijet Grandinove, uvodeći gledatelje u njezin um nizom brzih slika koje ocrtavaju njezinu samopercepciju i put od djetinjstva, preko mladosti pa do početka njezine karijere i dalje.

U filmu glume i Catherine O’Hara, Julia Ormond i David Strathairn.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...