Ovoga četvrtka, kao uvertira nastupima seniorskih reprezentacija, mlade U-21 reprezentacije igraju kvaklifikacijske susrete za odlazak na Europsko prvenstvo, a  Njemačka u Ingolstadtu dočekuje Bosnu i Hercegovinu. Osim ove dvije reprezentacije, u skupini 1 natječu se još i Bjelorusija, Grčka, Cipar i San Marino. Trenutno su na vrhu tablice Nijemci s tri pobjede iz tri susreta, a tamo će vjerojatno ostati do kraja kvalifikacija, dok će se za drugu poziciju ravnopravno boriti sve ostale reprezentacije, osim San Marina koji je ipak puno slabiji.

Bosanci su solidno startali i nakon gostujuće pobjede protiv San Marina uspjeli su s gostovanja u Bjelorusiji otići neporaženi, bilo je 1-1. Na gostovanju u Ingolstadtu reprezentacija BiH nema se baš čemu nadati jer je ova mlada reprezentacija Njemačke jedna od jačih u svijetu, pogotovo dok pravo nastupa za U-21 još uvijek imaju Lewis Holtby, Schurlle, braća Kroos te više od svih novi njemački fantazista Mario Gotze. Valja spomenuti da i u ovoj njemačkoj reprezentaciji (kao i u U-20) ima igrača iz drugoligaških klubova poput St Paulia, Fortune iz Düsseldorfa i Bochuma, što je svakako za pohvaliti.

Mlade reprezentacije Njemačke i BiH su već igrale međusobne susrete, a naši susjedi se s ponosom sjećaju listopada 2002. godine na Bilinom polju u Zenici i pobjede nad Njemačkom od 5-1. Za taj poraz sigurno zna i ova njemačka generacija pa bi u Ingolstadtu mogli naplatiti neke stare dugove... Bosanska reprezentacija je sigurno talentirana, no dobro organizirani Nijemci s puno jakih utakmica u nogama su bolji suparnik i sve osim uvjerljive pobjede bilo bi veliko iznenađenje.

Susret mladih reprezentacija Njemačke i BiH pogledajte na kanalu Sport 1.