Koncem ovoga tjedna igraju se odlučujuće utakmice reprezentacija za plasman na EURO 2012, što znači da ovoga tjedna zamiru klupske aktivnosti u nacionalnim prvenstvima diljem Europe. Seniorske reprezentacije svoje utakmice igraju u petak i subotu, U-21 selekcije svoje kvalifikacijske utakmice igraju dan prije, u četvrtak, a u srijedu se igraju prijateljski susreti još mlađih selekcija, onih do dvadeset godina starosti. U Reutlingenu će snage odmjeriti stari znanci, mlada reprezentacija Njemačke i mlada reprezentacija Italije.

Mlade reprezentacije Njemačke i Italije su se susrele u zadnjih nekoliko godina sedam puta, a Talijani nisu odnijeli niti jednu pobjedu; ukupni međusobni skor je šest pobjeda Njemačke i jedan remi uz gol razliku od 19-3 u korist Nijemaca. Toliko o radu i ulaganjima u mlade selekcije Nijemaca, a i Talijana... U zadnjih šest prijateljskih susreta Talijani su uspjeli pobijediti samo Poljake, a gubili su mečeve od Švicaraca i Nijemaca, dok su Nijemci poslovično uspješni; njihova mlada reprezentacija nije izgubila već jedanaest susreta za redom.

Valja napomenuti da u Njemačkoj u U-20 reprezentaciji igra podjednak broj igrača iz prve i druge Bundeslige, a ima igrača i iz treće lige!! Takva selekcija se ne može dogoditi gotovo nigdje na svijetu osim u Njemačkoj; da igraju zaista najtalentiraniji i najperspektivniji, a ne mladi igrači iz najjačih i najbolje povezanih klubova...

Među mladim Nijemcima valja izdvojiti Maximiliana Beistera igrača HSV-a na posudbi u Fortuni iz Düsseldorfa, koji je najbolji strijelac ove selekcije, te obrambenog igrača Maria Erba, koji igra za Bayern.

Susret mladih reprezentacija Njemačke i Italije pogledajte na kanalu Sport 1.