Prošlosezonski rukometni prvak Njemačke HSV Hamburg dosta je slabo ušao u novu sezonu i već na samom startu upisao dva poraza (Lowen, Fuchse); tijekom cijele prošle šampionske sezone HSV je izgubio samo dva puta. Glavni HSV-ov rival Kiel je u prvih šest kola šest puta pobijedio i već sada stekao solidnu prednost, no čini se da i HSV polako ulazi u formu, budući da je zadnjih pet utakmica dobio jednu u kupu, tri u prvenstvu, te jednu u Ligi prvaka.

Hrvatska kolonija u Hamburgu Duvnjak - Vori - Lacković i dalje je na okupu i igra standardno dobro; Duvnjak je glavni igrač HSV-a i praktički igra sve pozicije osim pivota za kojega je zadužen Vori. U šestom kolu rukometne Bundeslige HSV igra s novim prvoligašem Bergischerom kojemu je ovo prvi nastup u najvišem razredu njemačkog rukometa. Bergischer je osnovan 2006. godine fuzijom dvaju manjih klubova iz Wuppertala i Solingena i već nakon pet godina postojanja su uspjeli stići do prve lige. Sezonu su počeli porazom, no prvu povijesnu prvoligašku utakmicu na svom terenu su dobili, a to im je i jedina pobjeda za sad.

U ovom susretu nema dileme oko pitanja pobjednika, a simpatični domaćini su počašćeni samom činjenicom da im klub veličine i jačine HSV-a dolazi u goste. S koliko će golova prednosti HSV dobiti ovaj susret, provjerite na kanalu Sport 1.