Nekoliko kola prije završetka regularnog dijela MLS-a, ili punim nazivom Major League Soccer (američka nogometna liga u kojoj se natječu klubovi iz SAD-a i Kanade), jedan od najbogatijih klubova lige Red Bull iz New Yorka još uvijek nije osigurao mjesto u doigravanju. Vlasnik kluba Red Bull iz New Yorka, kompanija Red Bull GmbH, vlasnik je i nogometnog prvoligaša iz Salzburga te niza drugih sportskih kolektiva i u američkog prvoligaša je uložila dosta sredstava tako da bi ne sudjelovati u doigravanju za njih bila katastrofa.

Najpoznatiji su igrači New Yorka, koji zapravo igra u New Jerseyu, legendarni Francuz Thiery Henry, bivši igrač Barcelone Rafa Marquez, koji komandira obranom New Yorka, i veteran na vratima Frank Rost, koji je došao iz Hamburga, a u karijeri je najduže igrao za Werder. U zadnjih nekoliko kola Red Bull je povezao nekoliko dobrih rezultata i trenutno se nalazi na desetom mjestu, zadnjem koje vodi u doigravanje, no budući da jedanaesti Washington DC ima utakmicu manje, u slučaju pobjede u zaostalom susretu preskače Red Bull na tablici.

Zadnja četiri međusobna susreta ovih dvaju protivnika Red Bull je dobio zabivši Kanađanima petnaest golova, a zadnji susret su dobili 5-0. Budući da Torontu ova utakmica ništa ne znači jer do doigravanja ne mogu i koncentrirani su na nastupe u CONCACAF Ligi prvaka, za očekivati je pobjedu gostiju, a hoće li do nje i doći, pogledajte na kanalu Arenasport 1.