Zadnja utakmica i derbi 6. kola talijanske Serije A igra se u ove nedjelje u večernjem terminu, a sastaju se stari rivali Juventus i Milan. Juventus je ove sezone temeljito obnovljen; novi trener Antonio Conte odobrio je dolazak čak petnaestorice novih igrača na koje je potrošeno oko 86 milijuna eura. Novi napadački tandem Matri - Vučinić izgleda dobro i kad se do kraja uigraju bit će zaista ubojiti, no za svoje najveće pojačanje u zadnjem prijelaznom roku Juventus nije platio niti centa. Riječ je naravno o Andrei Pirlu, 32-godišnjem veznom igraču, koji je veći dio karijere proveo upravo u Milanu i zaista čudi da su ga pustili da ode iz kluba i to u redove velikog rivala Juventusa. Iznenadni Pirlov odlazak je prava misterija pogotovo ako se zna da Milan preferira iskusne igrače i da nerijetko dovodi i plaća solidne novce za nogometaše starije od Pirla. Očigledno se, vezano za slučaj 'Pirlo', ispod površine i daleko od očiju javnosti događaju razne zanimljive stvari o kojima sportska javnost nikada ništa neće saznati...

Bilo kako bilo Pirlo se dobro uklopio u redove Juventusa i postao glavni kreator igre torinskog sastava, no u zadnja dva susreta, koja je Juve odigrao neriješeno, bilo je vidljivo da koliko god Pirlo daje ton i ideju igri Juventusa, istovremeno je i usporava; godine su ipak godine... Nakon dvije uvodne pobjede Juve je dva puta odigrao neriješeno i to sa sastavima koje je itekako moguće pobijediti; Catania i Bologna. Zadnji rezultati 'Stare Dame' govore da Conte još uvijek ima puno posla i da nije lako uigrati potpuno novi sastav, no u utakmici protiv Milana, Juve je u ulozi blagog favorita.

Koliko je loše Milan startao u prvenstvu, toliko je dobro otvorio europsku sezonu; remi s Barcelonom na Nou Campu te lagana pobjeda protiv Viktorije iz Plzena. Junak pobjede protiv češkog sastava je bio Zlatan Ibrahimović, koji se upravo za tu utakmicu vratio nakon povrede. Zlatan je zaista sjajan igrač, no ovisnost igre i rezultata Milana o samo jednom igraču govori da Allegrieva momčad nema dubinu kao prošle sezone i da se iskustvo stječe s godinama, ali se istovremeno kvaliteta i snaga smanjuju, što se može pokazati kao ključno za prvenstvene i europske ambicije.

Susret Juventusa i Milana donijet će puno taktičkog nadmudrivanja, a u fokusu će biti Andrea Pirlo koji bi ovaj meč mogao i odlučiti. Kako će završiti derbi 6. kola Serije A, pogledajte na kanalu Arena 3.