Ove nedjelje u sklopu 7. kola engleske nogometne lige igra se North London derby. Na White Hart Laneu se sastaju Tottenham i Arsenal. Tijekom zadnjih desetak godina Arsenal je bio dominantan u odnosu na Tottenham i i puno bolje stoji u odigranim međusobnim utakmicama, no već prošle sezone je bilo vidljivo da kvaliteta Topnika pada i da se Pijetlovi mogu ravnopravno nositi s njima. Prošle sezone su ova dva protivnika odigrala odličnu utakmicu na WHL-u, koja je završila neodlučeno, 3-3, a ove sezone Tottenham se čini spreman otići i korak dalje i pokazati Arsenalu tko je gospodar sjevernog Londona...

Ključna figura ovog derbija mogao bi biti togoanski napadač u redovima Tottenhama Emmanuel Adebayo,r koji je tri sezone nosio dres Arsenala. U povijesti su česti bili prelasci važnih igrača iz redova Tottenhama u Arsenal (zadnji primjer je Sol Campbell), a puno rjeđe su se događali transferi u suprotnom smjeru, no iako Adebayor nije direktno prešao iz Arsenala u Tottenham, već preko Man Citya i posudbe u Realu, čini se da se vremena nepovratno mijenjaju i da igrati na Emiratesu nije prestižnije od igranja na White Hart Laneu. Valja reći da je Adebayor posvađan s navijačima Topnika zbog nekih svojih ružnih poteza iz vremena kad je kao igrač Man Citya igrao protiv Arsenala; nakon postignutog gola odjurio je pred navijače Arsenala i neprimjereno ih zadirkivao, što mu zaista ne služi na čast.

Tijekom tjedna su i jedni i drugi uredno obavili svoje europske obaveze; Ars je bio bolji od Olympiacosa, a Tottenham od Shamrock Roversa, no budući da je suparnik Pijetlova poluamaterska momčad, Redknapp je odmorio sve najvažnije igrače, tako da Tottenham u derbi ulazi punom snagom. Očekuje nas spektakularna utakmica dva velika suparnika, a ako će Luka Modrić biti u formi, kao u zadnjih nekoliko susreta, Arsenalu se loše piše. Ovaj susret pogledajte na kanalu SportKlub.