Navigation Content

Mjesečevi strojevi

Mjesečevi strojevi

Moon Machines

Astronauti koji su sletjeli na Mjesec postali su legende. No, što je s inženjerima koji su omugućili ovaj 'ogroman korak za čovječanstvo'? Sada otkrivamo i njihove priče.

INFO

Sažetak

Nekoliko desetljeća nakon što je prvi čovjek kročio nogom na mjesečevu površinu, 'odletjeti na Mjesec' je i dalje metafora za nemoguće putovanje.

Tijekom osam godina, oko 400 000 ljudi u Americi okupilo se kako bi ostvarili jedno od najvećih djela ljudskog istraživanja - uspješno spustiti čovjeka na Mjesec i vratiti ga nazad na Zemlju.

No, dok su astronauti koji su hodali po Mjesecu postali legende, žene i muškarci koji su stvorili strojeve koji su omogućili ostvarenje ovakvog podviga ostali su zaboravljeni. Zato sada otkrivamo priče o ljudima koji su astronautima omogućili da učine ovaj 'ogroman korak za čovječanstvo'.

Od gigantske rakete 'Saturn V' pa do krhkog Lunar Rovera, istražit ćemo inženjere koji su odveli ljude na Mjesec.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...