Odigrano je već pet, šest kola nove sezone hokejaške EHL lige, a popularni Medveščak nakon početnog traženja polako hvata formu. U zadnja dva susreta Medvjedi su odnijeli puni plijen, a budući da su igrali u gostima i s vrlo renomiranim protivnicima (Vienna Capitals i VSV Villach) uspjeh je još i vredniji. Trebati će još neko vrijeme da se novi igrači uigraju, a i da novi trener Bradley u potpunosti aplicira svoje trenerske zamisli, no već sada je jasno da će Medveščak i ove sezone igrati važnu ulogu u prvenstvu.

U sedmom kolu Medveščak će u svom 'medvjeđem brlogu' ugostiti velikog rivala Olimpiju iz Ljubljane. Nakon sjajnog otvaranja sezone i tri pobjede za redom, forma Olimpije počela je padati i zadnja tri kola su dva puta poraženi. Prošle sezone Medvjedi su igrali s Olimpijom sedam puta i odnijeli pet pobjeda, Olimpija je samo jednom slavila na zagrebačkom ledu i to nakon produžetaka. Ljubljanski sastav čini se nešto jači nego prošle sezone i može se nadati plasmanu u doigravanje; za neku precizniju procjenu još je rano.

Medveščak i Olimpija već su se susreli ove sezone i to sredinom ljeta u prijateljskom pripremnom susretu; bolji su bili Ljubljančani, no jedno su pripreme, a drugo utakmica za bodove. U ledenoj dvorani Doma sportova niti jedan sastav nije favorit protiv Medveščaka, a kako će završiti ovaj susret protiv velikih rivala, pogledajte na kanalu SportKlub.