Drugi tjedan za redom nogometaši Stuttgarta igraju svoje utakmice Bundeslige dan prije ostalih ligaša, u petak. Prošli petak nije bio sretan za Stuttgart; na svom terenu su ugostili fenjeraša lige Hamburger i dozvolili gostima da upišu prvu ovosezonsku pobjedu. Porazom od HSV-a Stuttgart je ispao iz pozitivne serije; prije toga su spojili dvije lijepe pobjede za redom i to protiv Freiburga u gostima i Hannovera kod kuće. Ove sezone Stuttgartu se već događalo da miniseriju pobjeda zamijeni miniserijom poraza, pa će utakmica s Kaiserslauternom biti i svojevrstan test za nogometaše s juga Njemačke; uče li na svojim greškama.

Kaiserslautern je prošle sezone bio vrlo efikasan u susretima sa Stuttgartom; u dva susreta zabili su im sedam golova - kod kuće su igrali 3-3, a u gostima su slavili rezultatom 4-2, no tada su za Kaiserslautern igrali Srđan Lakić i Ivo Iličević kojih sada više nema u sastavu (jedan je u Wolfsburgu, a drugi u Hamburgu). Od male hrvatske kolonije u K'lauternu je ostao samo Stiven Rivić, no on ovaj susret neće igrati budući da je suspendiran. Prodajom Iličevića HSV-u K'lautern je zaradio 4 milijuna eura, a dio te svote uložili su u novog napadača. Riječ je o neugodnom Shechteru, napadaču izraelske reprezentacije koji bi trebao zamijeniti Lakića, no za sada se nije baš proslavio jer je K'lautern u sedam utakmica dao samo pet golova.

Stuttgart bi se ove sezone mogao kretati po gornjoj trećini tablice i može se eventualno nadati mjestu koje vodi u Euroligu, no za nešto više potrebna su veća i kontinuirana ulaganja, a Kaiserslautern će se kao i obično boriti za ostanak u ligi. Hoće li doći do podjele     bodova ili će netko odnijeti puni plijen, pogledajte na kanalu Eurosport 2.