Prvu utakmicu 10. kola MAXtv Prve lige ovoga petka na stadionu u Kranjčevićevoj ulici odigrat će domaći NK Zagreb i HNK Rijeka. Oba sastava se trenutno nalaze u sredini tablice, no budući da ove sezone iz lige ispada čak pet klubova, opasna zona - zona ispadanja udaljena je svega nekoliko bodova. Može se reći da su i jedni i drugi u zadnjih par tjedana u laganom padu forme; u zadnja dva prvenstvena susreta uzeli su samo po bod.

Prvi ovosezonski susret ovih sastava mogao bi obilježiti igrač koji je ove sezone prešao iz redova Rijeke u Zagreb, a riječ je naravno o Hrvoju Štroku. Iako u zrelim igračkim godinama, Štrole i dalje igra tehnički dotjeran nogomet i jedan je od posljednjih 'nogometnih romantika' u domaćoj ligi. Njegovi potezi mame pljesak, a iako je igrač starog kova i dalje drži visoku vrijednost pa je prema Transfermarktu najvredniji igrač NK Zagreba, procjenjuju ga na 850 tisuća eura.

I jednima i drugima je ove sezone osnovni cilj izbjeći ispadanje iz lige i nekako financijski preživjeti sezonu. Zagreb već godinama igra bez ikakvih sportskih ambicija, iako ima vrlo dobru infrastrukturu i omladinsku školu; čini se da je cilj samo ostati u ligi i godišnje prodati igrača ili dva da se pokrpaju rupe. Rijeka je u sličnoj situaciji s tom razlikom da ima snažnu potporu lokalne zajednice pa razni 'investitori' ne mogu raditi sve što žele...

Na sportskom planu ovaj susret bi mogao ponuditi nogomet pun nadigravanja i igru na tri boda i od strane gostiju i od strane domaćina. Zagreb ove sezone (mudro) rijetko remizira, a u devet odigranih susreta samo je jednom dijelio bodove, no u ovoj utakmici svi bi bili zadovoljni osvojenim bodom; i Zagreb i Rijeka i Hrvoje Štrok! Susret Zagreba i Rijeke pogledajte na kanalu Arena 2.