Navigation Content

R.E.M. na HTV-u

R.E.M. na HTV-u

R.E.M. na HTV-u

U povodu objave o prestanku rada jedne od najvećih rock-grupa svih vremena, umjetnički i tržišno, prikazujemo brojna gostovanja 'R.E.M. na HTV-u'

INFO

Sažetak

U razdoblju dugom gotovo desetljeće i pol Ante Batinović se susretao sa svim članovima grupe i imao intervjue s njima u Portorožu, Kopru, Beču i Lisabonu.

U Lisabonu na samom početku njihove europske turneje 2005. kada ga je u garderobi primio Michael Stipe; u Beču (1998. i 2003. i 2004.) u hotelu Bristol, hotelu Das Triest, omiljenom mjestu svjetskih zvijezda, ili garderobi u dvorcu Schönbrunn gdje je Peter Buck govorio s najvećim komplimentima o sisačkoj grupi 'Bambi Molesters'.

Osim uistinu ekskluzivnih intervjua, snimki u backstageu, danas ćemo vidjeti i jedan od ekskluzivnih koncertnih nastupa grupe u bečkom Orpheumu za svega 300 ljudi, 6.11.1998.

U tim brojnim intervjuima Ante Batinovića za HTV članovi grupe R.E.M. govore o najrazličitijim detaljima prebogate karijere, te o svom strasnom političkom angažmanu u rodnom SAD-u. Zanimljivo je čuti što je u rujnu 2004. u Beču uoči američkih predsjedničkih izbora govorio Michael Stipe, ali još je zanimljivije čuti ga poslije izbora, u Lisabonu u siječnju 2005.

Današnji 'Glazbeni specijal' pruža rijetku priliku da steknete uvid u R.E.M.

Riječ je o velikim umjetnicima, zvijezdama koji nemaju nikakve veze s uobičajenim poimanjima glazbenika koji prodaju milijune albuma, a po tome su uz bok najvećima. Ali imaju bitno drukčiji stav i ponašanje. Uvijek su ostali svoji i kad su potpisivali ugovor s diskografskom kućom od 80 milijuna dolara za pet albuma u pet godina!

Zato je vijest o prestanku rada izmamila tako veliki interes svih medija. U dugogodišnjoj karijeri s lakoćom su uspijevali zadržati umjetnički integritet, najjaču tržišnu kredibilnost i ljudsko dostojanstvo.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...