Navigation Content

Ponoćna utrka

Ponoćna utrka

Midnight Run

Oskarovac Robert De Niro u akcijskoj komediji Martina Bresta pošteni je lovac na ucijenjene glave

INFO

Redatelj Martin Brest

Glumci Robert De Niro, Charles Grodin, Yaphet Kotto, John Ashton, Dennis Farina

Sažetak

Jack Walsh (Robert De Niro) je moderni lovac na ucjene. On hvata ljude koji bježe pred zakonom ili za čiju je glavu raspisana nagrada.

Njegov poslodavac Eddie Moscone (Joe Pantoliano) povjeri mu hvatanje velike zvjerke - mafijaškog knjigovođe Jonathana Mardukasa (Charles Grodin) koji je ukrao novac mafijašu Jimmyju Serranou (Dennis Farina).

Walsh ima pet dana, do petka u ponoć, da ga dovede iz New Yorka u Los Angeles. Prije nego krene, Walsha grubo presretne agent FBI-a Alonzo Mosley (Yaphet Kotto) i obavijesti ga da FBI već nekoliko godina prati Serronoa, a Mardukas im je potreban kao svjedok.

Walsh vrlo brzo pronađe Mardukasa, no ispostavi se da je to simpatičan čovjek koji pati od raznih fobija, među ostalima boji se letjeti avionom. Stoga krenu vlakom.

Suradnik Eddieja Mosconea potajno javi mafijašima da je Walsh pronašao Mardukasa kojeg oni žele likvidirati jer je opasan svjedok. Odsad će za petama Walshu i Mardukasu biti policija, mafijaši, pa čak i drugi lovac na ucjene, sirovi Marvin (John Ashton)...

'Ponoćna trka' jedna je od najboljih komedija osamdesetih godina. Režirao ju je Martin Brest (r. 1951), autor hitova 'Policajac s Beverly Hillsa' (1984), 'Mirisu žene' (1992), 'Upoznajte Joea Blacka' (1998). Kao i u drugim filmovima tako je i u ovom Brest pokazao da je veliki majstor i u režiranju komičnih prizora i u radu s glumcima.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...