Navigation Content
I tako to

As if

Jedinstveno koncipirana serija u kojoj su životi i ljubavi mladih u svakoj epizodi opisani iz kuta drugog lika

INFO

GlumciOrlando Wells, Ben Waters, Paul Chequer, Emily Corrie, Adam Sinclair, Caroline Chikezie, Jemima Rooper

Sažetak

Serija je specifična po brzoj izmjeni kuta snimanja, prijelazima i neobičnim zvučnim efektima među kojima je prepoznatljiva melodija 'Would you…' benda Touch and Go, koja se provlači kroz cijelu seriju. Ne čudi stoga nagrada Royal Television Society za najbolju montažu.

Uz Veliku Britaniju 'I tako to' je prikazan jednako uspješno u Portugalu, Finskoj, Švedskoj i Njemačkoj. Među mladima je stekao kultni status.

Jamie, Sooz, Nicki, Alex, Sasha i Rob su prijatelji, svi imaju oko osamnaest godina i svi su redom zvijezde vlastitih drama. Svaka epizoda snimljena je iz perspektive jednog od likova na način kao da snima film o sebi. Svaki od njih smatra da im to daje kontrolu nad pričom i time kako je žele ispričati, no gledatelj dobiva širi uvid i može 'čitati između redaka'. Ovi prijatelji su puno manje slični američkim 'Prijateljima' nego što to sami misle. Stvarni život je puno kompliciraniji, smješniji i bolniji.

Kako gledamo priču iz raznih kutova, dobivamo novu sliku o događaju i likovima i svaka će epizoda dovesti u pitanje stavove iznesene u epizodi ranije.

Nicki (Jemima Rooper) će tako biti 'gospođica savršena' sve dok sama ne preuzme kameru i pojavi se potpuno drugačija verzija nje same. I dok im ovi privatni filmovi daju priliku da imitiraju i parodiraju filmove koje vole, kroz video vrpcu isplivavat će stvarnost protiv koje ne mogu.

Jamiejev (Paul Chequer) sitcom u kojemu vodi Nicki na spoj izazvat će mnogo smijeha, ali ne onakvog kakvom se nadao.

Soozin (Emily Corrie) okrutni ekspoze o školskim lobijima izazvat će krizu koja nadmašuje njezin smisao za ironiju.

Čak i Rob (Ben Waters), najkulerskiji tip u gradu, ima priču za ispričati, a ona je bolno različita od njegova imidža.

Ovakav fleksibilan format pomaže u dubljem istraživanju kompleksnog svijeta londonskih tinejdžera i izvor je drame (jednako komičnih i tragičnih ulomaka) koju stvaraju njihove strepnje o tome kako ih vide prijatelji, okolina i svijet u kojemu žive.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...