Ostalo je još samo pet kola do kraja prvog dijela natjecanja u ruskoj nogometnoj ligi. Naime, od ove sezone Rusi su promijenili format natjecanja, a od ove sezone nakon odigranih 30 kola prvih osam sastava nastavlja borbu za prvaka i mjesta koja vode u euro kupove, a zadnjih osam sastava igra 'ligu za bedaka' i bori se protiv ispadanja. U ovom trenutku manje više su poznati sudionici i gornjeg i donjeg doma ruskog nogometa; izvjesne šanse da se priključi u borbu za prvaka ima još samo FC Krasnodar, no on zaostaje velikih sedam bodova za osmim Rubinom iz Kazana.

Na vrhu tablice nalazi se Zenit iz St. Petersburga koji je u zadnjih nekoliko kola dostigao i prestigao CSKA iz Moskve, a na trećem je mjestu Dinamo iz Moskve koji je u zadnjem kolu neočekivano kiksao na gostovanju kod Samare. Zenit i CSKA su lako odradili domaće obaveze protiv slabih Tom Tomska i Volge; i jedni i drugi pobijedili su s 'hendikepom'. Vrijednu pobjedu je upisao Spartak iz Moskve na gostovanju kod FC Krasnodara, bilo je 4-2 za goste, a drugi klub iz Krasnodara, Kuban, upisao je pobjedu na gostovanju kod Spartaka iz Nalčika; jedan klub iz Krasnodara je izgubio od Spartaka, a drugi ga je ipak tukao...

U derbiju kola Lokomotiv iz Moskve i Rubin iz Kazana podijelili su bodove, a u derbiju začelja Pletikosin Rostov slavio je na gostovanju kod Perma. Sve golove i najzanimljivije detalje 25. kola ruske nogometne lige pogledajte na kanalu SportKlub.