Navigation Content
Iron Man

Iron Man

Robert Downey Jr. u ekranizaciji jednog od najekscentričnijih likova ikada proizašlih iz slavne Marvelove radionice

INFO

RedateljJon Favreau

Glumci Robert Downey Jr., Terrence Howard, Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow, Leslie Bibb

Sažetak

Veliki bonvivan i kompletni plejboj Tony Stark (Robert Downey Jr.) ujedno je i nenadmašni genijalni inženjer i konstruktor. Za vrijeme prezentacije svoga najnovijeg oružja u Afganistanu, biva ranjen i uhićen, a teroristi žele da opasnu letjelicu stvori upravo za njih.

Međutim, Stark od limitiranog materijala uspijeva sebi kreirati čelično odijelo, kojim čak i sprječava očekivanu smrt od gelera koji mu je nakon napada ostao zabijen u prsa.

Uz pomoć svoga odijela Stark bježi iz ruku otmičara, a po povratku u Ameriku obznanjuje kako će njegova kompanija prestati proizvoditi oružje. No, vrlo brzo doznaje kako njegov zamjenik Obadiah Stone (Jeff Bridges) ima drugačije planove.

Jedan od najvećih blockbustera posljednjih nekoliko godina, avanturističko-akcijski spektakl 'Iron Man', redatelja Jona Favreaua, na veliko je platno sjaj i legendu stripovskog izvornika prenio bez ostatka, proširivši bazu obožavatelja jednoga od najekscentričnijih likova ikada proizašlih iz slavne Marvelove radionice.

Zamku svođenja široke i brojnim epizodama razvedene radnje na jedan dvosatni film jasne koncepcije autori su svladali vrlo uvjerljivo, zahvaljujući u prvome planu sjajnom Robertu Downeyju Jr.-u, koji je krajem prvog desetljeća novog stoljeća doživio potpunu renesansu svoje karijere.

Kompleksnost lika koji je istovremeno motiviranim ozbiljnim dramskim razlozima, dok je s druge strane zabavan i nezaustavljiv, Downey je oživotvorio do najsitnijeg detalja.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...