Jedan od jačih parova 5. kola talijanske nogometne lige svakako je susret Lazia i Palerma. Sicilijanci su u prijelaznom roku prodali skoro sve igrače prvoga tima i zaradili dobrih sedamdesetak milijuna eura te doveli nekolicinu talenata, većinom južnoamerikanaca. I kada se očekivala slabija igra Palerma, barem u početnoj fazi sezone dok se prinove ne uigraju, momčad sa Sicilije iznenadila je vjerojatno i svoje navijače! U prvom kolu su u fantastičnom susretu prepunom preokreta svladali Inter, a u zadnjem odigranom susretu pobijedili su svog možda najvećeg rivala, Cagliari sa Sardinije. Neki povoljni vjetrovi pušu u jedra Palerma ove sezone.

Lazio je, s druge strane, po mišljenju vlastitih navijača u sezonu ušao slabo. Iako su se plasirali u Europsku nogometnu ligu i u prvom kolu odigrali dobar meč na San Siru protiv Milana te se vratili kući neporaženi, bio je dovoljan jedan poraz da krenu zvižduci. Nakon domaćeg poraza od Genove navijači Lazia su prozivali Edoarda Reju i upućivali mu pogrde što je talijanskom stručnjaku bilo dovoljno da ponudi ostavku koju je upravni odbor Lazia odbio. Lazio se nikada nije mogao pohvaliti nekim sjajnim navijačima, no svoje nezadovoljstvo iskazivati prema treneru koji je u dvije sezone digao momčad od dna ljestvice do praga Lige prvaka zaista je van pameti.

U takvom napetom okruženju Lazio dočekuje opasni Palermo i taj susret mora dobiti i zbog svog trenera i zbog navijača i zbog prva tri boda na svom terenu ove sezone. Imperativ pobjede bi možda sputao neke neiskusnije momčadi, no u Laziu igraju provjereni igrači s puno ovakvih utakmica u nogama. Najbolji primjer je Miroslav Klose koji, iako je u zrelim igračkim godinama, trese mreže skoro svaki susret i možda baš on bude taj koji će riješiti Palermo. Ovaj susret pogledajte na kanalu Arenasport 3.