Navigation Content

Testirajte svoj mozak

Testirajte svoj mozak

Test your Brain

'Testirajte svoj mozak' podvrgava ljudski mozak nizu eksperimenata kako bi utvrdili kako nas mozak katkad može zavarati

INFO

Sažetak

Pozor! u 20.00 h

Nastavak o 'pozornosti' snima se u gradu u kojem treba biti jako pozoran – Las Vegasu. Na ovo putovanje u mozak vodi nas majstorski mađioničar David Copperfield koji upravo s pomoću manipuliranja pozornošću publike izvodi svoje nevjerojatne trikove. Mađioničari poput Davida poznaju psihologiju ljudskog uma jednako dobro kao i znanstvenici pa ćemo vidjeti kako ta znanja koriste u izvođenju trikova.

Znanstvenici će nam predstaviti svoje spoznaje o pozornosti, stvarajući iluzije koje se mogu mjeriti s trikovima najboljih mađioničara. Vjerovali ili ne, stimulansi ulaze u naš mozak kroz tako uzak prolaz da ih istovremeno može ući jako malo pa se može dogoditi da gorila prođe ispred vas, a da vi to ne vidite… iznenadit ćete se!


Nećete vjerovati svojim očima u 21.00 h

Nastavak o 'osjetilnoj percepciji' snima se u holivudskom studiju u kojem filmski režiseri slikom i zvukom stvaraju savršenu iluziju zbilje. Iznenadit ćete se kad otkrijete da vaše oči i uši neprekidno stvaraju iluzornu sliku svijeta koji nas okružuje. Boje, svjetlo, pokret i dubina nastaju u našemu mozgu te su podložni manipuliranju.

Čuje li vaše uho zaista skrivenu poruku kada pustite pjesmu da svira unatrag? Možemo li vas navesti na osjećaj da smo vas dodirnuli dok sjedite pred televizorom? Može li slijepac zaista 'vidjeti' kao što vidi šišmiš? Naši stručnjaci i majstori filmske zabave vode nas na putovanje kroz mozak i osjetila.


Pamćenje u 22.00 h

Tema je posljednjeg nastavka zagonetka 'pamćenja'. Uzbudljiva kriminalistička priča koja se događa na ulicama New Yorka i kroz koju nas vodi iskusan detektiv u njujorškoj policiji bit će izazov za vaše pamćenje.

Upravo nas pamćenje čini jedinstvenom osobom, mnogo više od bilo koje druge moždane funkcije. Ono što smo zapamtili možda nije uvijek ono što se zbilja i dogodilo… Neki su detalji nestali, neke smo promijenili, i tako je u našemu mozgu zapamćena slika koja je zapravo 'lažna'.

Iznenadit će vas znanstvene spoznaje o tome kako naš mozak pohranjuje i pamti.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...