Navigation Content

Megaselidbe životinja

Megaselidbe životinja

Animal Mega Moves

Postoji očajnička potreba za zaštitom najvećih i najraznolikijih životinjskih vrsta na Zemlji, a ponekad je jedini način za to - selidba!

INFO

Sažetak

Kako preseliti goleme sisavce, krda slonova, nemirne nosoroge, moćne konje i brze morske pse? Nazovete stručnu djelatnost za velike selidbe!

Ovi impresivni ljudi rade s vrlo osjetljivim teretom i uz strogo vremensko ograničenje - njihov teret mora stići na odredište na vrijeme, netaknut i živ!

Pratite ekipu stručnjaka za selidbe životinja, veterinare i transportne inženjere na njihovom teškom poslu preseljenja velikih životinja diljem svijeta.

Krdo slonova

Posebna stručna ekipa za selidbe životinja pokušava u Africi uhvatiti krdo u kojem je više desetaka slonova i preseliti ga 400 kilometara dalje, u specijalni rezervat. Cijeli je taj posao golem izazov.

Najprije s pomoću helikoptera traže točnu lokaciju krda, zatim slonove moraju uspavati i pažljivo ih dizalicama ukrcati na kamione koji će ih odvesti u njihov novi dom. To je teška i opasna zadaća za ekipu koja se utrkuje s vremenom kako bi stigla identificirati, registrirati, uhvatiti i sigurno prevesti ovaj živi teret u njihov novi dom.

Nosorozi

Ekipa stručnjaka za selidbe životinja nastoji pomoći u pokušaju da se crni afrički nosorog spasi od izumiranja prebacujući pet ogromnih crnih nosoroga u više od 1500 kilometara udaljen prirodni rezervat u Zambiji.

U Zambiji je nekoć živjelo 12.000 crnih nosoroga. Izlovljeni su u krivolovu i ova se veličanstvena životinja našla na rubu izumiranja. Ova jedinstvena misija puna je opasnosti i teškoća, počevši od toga da ekipa mora osposobiti teretni zrakoplov kojim će nosorozi sigurno putovati u novi rezervat.

Morski psi

Ekipa stručnjaka za selidbe životinja pokušat će prevesti zrakoplovom par opasnih morskih pasa iz Australije u 10 000 kilometara udaljeni Dubai gdje je u tijeku jedinstven program uzgoja.

Morski psi ove vrste vrhunski su predatori koji žive u oceanu. Kako uopće mogu preživjeti let avionom? Vidjet ćemo kako ekipa gradi posebne bazene u kojima će životinje putovati, utrkujući se s vremenom jer putovanje traje 30 sati i morski psi neće preživjeti ako u bazenima ponestane kisika.

Konji

Ekipa britanskih veterinara i prometnih stručnjaka pokušat će prebaciti petnaest trkaćih konja, koji ukupno vrijede četiri milijuna dolara, iz Engleske u 10 000 kilometara udaljeni Hong Kong u zrakoplovu Boeing 747 posebno prilagođenom za ovo putovanje.

Vidjet ćemo najprije kako konji stižu na Stansted, po prometu treću zrakoplovnu luku u Velikoj Britaniji, gdje će biti raspoređeni u posebno sagrađene boksove i ukrcani u teretni zrakoplov. Ti su boksovi učvršćeni za stijenku zrakoplova kako bi tijekom leta konji bili što mirniji.

Tijekom dvanaestsatnog leta, cijela ekipa veterinara na posebnim monitorima prati zdravstveno stanje životinja, pazeći da konji putem dovoljno jedu i da ne dehidriraju.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...