U ranom popodnevnom terminu prvu utakmicu 6. kola Premier League odigrat će Manchester City i Everton. Oba sastava igraju u dobroj formi zadnjih tjedana pa bi ovaj meč morao ponuditi odličan nogomet, a posebno zbog velikog motiva domaćih igrača,. Naime, Everton je prava 'crna mačka'  za City zadnje dvije sezone i dobio ih je u sva četiri meča, što je skor kojim se ne može pohvaliti niti jedan drugi engleski sastav. Ove sezone Citizensi bi morali početi mijenjati tu negativnu bilancu jer su se pojačali, uigrali i izgledaju zaista odlično, a Everton je kao i inače prosječan.

U zadnjem odigranom kolu Manchester Cityu se dogodio mali kiks, ako se remi na Craven Cotaggeu na gostovanju kod tvrdog Fulhama tako može protumačiti. Iako su golovima nezaustavljivog Aguera vodili s 2-0 domaćini se nisu predavali i do kraja susreta uspjeli su izjednačiti rezultat. Budući da je United ponovo pobijedio, ovim remijem City je izgubio korak sa gradskim rivalom i sada zaostaje dva boda pa je pobjeda u susretu protiv Evertona imperativ za Manciniev sastav. Everton je pobjedom protiv Wigana u prošlom kolu stigao do sedmog mjesta na tablici, a tu negdje bi mogao i ostati do kraja sezone. Momčad Davida Moyesa je već godinama vrlo solidan prvoligaš, ali ništa više od toga; za neki bolji rezultat potrebna su ulaganja, a uprava Evertona tome nije sklona...

Ukoliko Aguero nastavi zabijati iz kola u kolo moga bi ove sezone dobiti pohvalu kao najbolja kupovina sezone, a ako mu se priključi i Džeko, Citizensi bi mogli istaknuti kandidaturu za najveće domete; drugim riječima Everton ovoga puta nema šanse... Susret Citya i Evertona pogledajte na kanalu SportKlub.