Navigation Content

Slučajni predsjednik

Slučajni predsjednik

Man of the Year

Sasvim slučajno, Robin Williams, komičar koji bez dlake na jeziku ismijava političare, postaje predsjednik SAD-a

INFO

RedateljBarry Levinson

Glumci Robin Williams, Christopher Walken, Laura Linney, Lewis Black, Jeff Goldblum, David Alpay, Tina Fey

Sažetak

Tom Dobbs (Robin Williams) vrlo je popularan komičar. Radi uvijek s istom ekipom, a njegov menadžer, Jack Menken (Christopher Walken), ujedno je i njegov najbliskiji, najodaniji i najmudriji prijatelj.

Kad za vrijeme jedne predstave gledateljica iz publike predloži Dobbsu da se kandidira za predsjednika, Dobbs to, na Menkenovo čuđenje, i učini. Njegovi su protukandidati iskusni političari, od kojih je jedan dotadašnji predsjednik, no ipak ih na predsjedničkom sučeljavanju uživo u televizijskoj emisiji Dobbs potpuno zasjeni. Stoga se ni njemu ni javnosti ne čini nemoguće kad se objave rezultati po kojima je Dobbs dobio veliku većinu glasova.

Eleanor Green (Laura Linney), jedna od progamera koji su sudjelovali u kreiranju programa za izbore, posumnja u pogrešku, to kaže pretpostavljenima, ali oni po svaku cijenu žele zataškati stvar...

'Man of the Year' izvrsna je politička triler/drama sa satiričkom perspektivom, film koji je teško žanrovski odrediti, a da ga se ne pojednostavi na njegovu štetu.

Budući da je glavni junak komičar, film ima niz duhovitih dijelova, djelomično posuđenih iz popularnog američkog TV showa Saturday Night Alive, a Robin Williams savršen je izbor za lik Toma Dobbsa. Uz R. Williamsa, kojemu je ovo jedna od najboljih uloga u karijeri, tu je još jednom odlična L. Linney, te besprijekorni C. Walken.

Film je prema svom scenariju režirao Barry Levinson, dobitnik Oscara za film 'Kišni čovjek' (1988), nominiran za Oscara za filmove 'And Justice for All' (1979), 'Diner' (1982), 'Bugsy' (1991) i vlasnik još desetaka drugih nagrada za niz filmova iz svog golemog producentskog (47 filmova), redateljskog (38 filmova) i scenarističkog (27 filmova) opusa.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...