U osmom kolu druge engleske nogometne lige sastaju se novi sastav u Championshipu Brighton i Leeds United. Iako su i jedni i drugi nekada bili prvoligaši, zadnjih desetak godina sastaju se isključivo u nižim ligama. Prije sedam, osam godina par sezona igrali su međusobne susrete u Championshipu - drugoj engleskoj ligi, a zatim i u League 1 - trećoj engleskoj ligi. Kako je Brighton prošle sezone bio najbolji sastav u League 1, zaradio je promociju u drugu englesku ligu u kojoj igra iznenađujuće dobro i nakon sedam odigranih kola nalazi se u vrhu tablice. Možda najjača karika Brightona je njihov trener Gus Poyet, proslavljeni igrač Chelsea i Tottenhama, koji je na kormilu kluba već treću sezonu, a pod njegovim ravnanjem Brighton doživljava pravu renesansu. U zadnjem prelaznom roku Brighton je uložio za njih velike novce u napadače Mackail-Smitha i Buckleya koje su platili oko 4 milijuna eura, no najzvučnije ime koje su potpisali u ljetnom prijelaznom roku svakako je lijevo krilo Valencie, Vicente.

Iako je, prema transfermarktu, momčad Brightona jedna od najmanje vrijednih u cijelom Championshipu, Gus Poyet očigledno odlično radi svoj posao, a ako nekim čudom uvede klub u prvu ligu, sigurno će dobiti brdo ponuda za preuzimanje jačih klubova pa možda ove sezone prisustvujemo rađanju nove trenerske zvijezde.

Leeds je prošle sezone bio vrlo solidan i falila mu je samo jedna pobjeda pa da osigura dodatne kvalifikacije za promociju u prvu ligu. U ovu sezonu nisu ušli baš najbolje što i ne čudi ako se zna da su prodali nekoliko važnih igrača, među kojima je i talentirani golman Kasper Schmeichel, sin velikog Petera Schmeichela.

Ovaj zanimljivi drugoligaški meč možete pratiti na kanalu SportKlub.