Prvu utakmicu sedmoga kola njemačke Bundeslige 1 odigrat će Stuttgart i najveće razočaranje ove sezone Hamburger SV. Klub u kojem igraju naši reprezentativci Mladen Petrić i Ivo Iličević nalazi se na posljednjem mjestu na tablici sa samo jednim osvojenim bodom u šest susreta. Trener Michael Oenning prije par dana dobio je otkaz, a priča se da bi Marco van Basten mogao preuzeti vođenje momčadi.

HSV je dosta promijenio momčad u odnosu na prošlu sezonu; otišli su Eljero Elija, Piotr Trochowski, Ruud van Nistelrooy, Mathijsen, Ze Roberto, Pitroipa sve odreda standardni prvotimci pa i nije neko čudo da se igra HSV-a raspala. Igrači kupljeni u ljetnom prijelaznom roku još se nisu pokazali pojačanjima, a među njima valja ubrajati i našeg Ivu Iličevića. Posredstvom Franka Arnesena sportskog direktora HSV-a koji je nekada tu funkciju obavljao u Chelseu, u Hamburger je stiglo nekoliko igrača iz Londona, no za sada nisu puno pokazali. Za očekivati je da će HSV ipak povezati redove u narednom periodu, pa možda baš u utakmici protiv Stuttgarta krene njihova pozitivna serija.

Švabe su solidno otvorile sezonu i nakon dvije uzastopne pobjede protiv Hannovera i Freiburga nalaze se na šestom mjestu na tablici. Prošle sezone u duelima Stuttgarta i Hamburgera domaći sastav je odnio glatku pobjedu, a hoće li to biti slučaj i ove sezone provjerite na kanalu Eurosport 2.