Mary Jo Walker (Janet McTeer) prvi se put udala sa sedamnaest godina te je nakon toga imala još tri muža i brojne dečke. Svaki put kad joj veza propadne, ona se seli s kćeri Avom (Kimberly J. Brown) u potrazi za novim domom, ljubavlju i životom.

Upravo tim istim, prokušanim putom, bježeći nakon prekinute veze, Mary Jo i Ava stižu u tihu priobalnu zajednicu Starlight Beacha, blizu San Diega u Kaliforniji. Ava se upisuje u školu gdje s lakoćom sklapa prijateljstva, a Mary Jo pronalazi posao u zaštitarskoj tvrtki koju vodi čudan gospodin Cummings (Michael J. Pollard).

Ondje se sprijateljuje s dobroćudnim i zabavnim Laurijem Pendeltonom (Laurel Holloman) i Danom (Jay O. Sanders), dragim i inteligentnim muškarcem koji također postaje i Avin prijatelj.

Ava priželjkuje da će možda ovaj put njezina majka i ona živjeti same, bez destruktivne prisutnosti još jednog loše odabranog dečka. Njihova novootkrivena neovisnost ne potraje dugo jer Mary Jo ubrzo ulazi u vezu s Jackom Ransonom (Gavin O'Connor), mišićavim vozačem kamiona kojeg su upoznale na putu u Kaliforniju...