Zadnji susret 4. kola talijanske nogometne lige ovoga četvrtka odigrati će Roma i Siena. I jedni i drugi su ostali bez pobjede u prve dvije odigrane utakmice što i nije neka novost za Sienu, no za Romu itekako jest. Rimski sastav je uvijek jedan od kandidata za sam vrh Serije A, no ako je suditi po početku ove sezone Roma će ponovo, kao i zadnjih nekoliko sezona, igrati sporednu ulogu. U prvom susretu Roma je poražena na svom terenu od Cagliaria s 1-2, dok su u narednom susretu bili nešto bolji, odigrali su 0-0 na gostovanju kod Intera. Blijed početak trenerskog mandata Luisa Enriquea u vječnome gradu.

Roma je u prelaznom roku bila iznimno aktivna i napravila veliko pospremanje svalčionice; u odnosu na prošlu sezonu ostalo je samo desetak starosjedilaca, a stiglo je dvadesetak novih igrača za koje je uprava Rome isplatila oko 80 milijuna eura. Najzvučnija imena koja su ovoga ljeta sletjela na Olimpico su Bojan iz Barcelone, Gago iz Reala, Pjanić iz Lyona i Osvaldo iz Espanyola. Već iz izbora igrača koje je doveo vidi se trenerska filozofija novog rominog trenera Enriquea; kombinatorno, po zemlji, s oslanjanjem na tehniku i talent. Nema sumnje da će nova momčad Rome igrati zanimljiv i ofanzivan nogomet, no trebat će vremena da se sastav uigra, a Serie A nije mjesto gdje strpljenja ima u izobilju...

Siena će se i ove sezone boriti protiv ispadanja iz lige i teško može u Rimu računati na bodove, no jedan bod bi možda i mogla otkinuti neuvjerljivim Rimljanima. U zadnjih petnaest susreta ova dva sastava nije bilo neriješenog ishoda, a hoće li se ta tradicija ovoga puta promijeniti, pogledajte na kanalu Arenasport 3.