U derbiju 5. kola španjolske nogometne lige Valencia će se na svojoj Mestalli suprotstaviti Barceloni, pokušati ostati neporažena te zadržati prvo mjesto na tablici. Valencia je u prva tri kola stopostotna; svladala je Racing iz Santadera, Atletico Madrid te Sporting iz Gijona, a u Ligi prvaka odigrala je remi na gostovanju u Genku. Susret s Barcelonom bit će pravi pokazatelj koliko je zapravo dobra Valencia ove sezone, iako ih već i za ove rezultate treba pohvaliti budući da su ovoga ljeta prodali Matu i Joaquina, udarne igle kluba prošle sezone.

Barcelona se nakon dva neočekivana remija (2-2 sa Sociedadom i 2-2 s Milanom) vratila pobjedama, a ceh je platila Osausuna koja je ni kriva ni dužna u zadnjem kolu dobila osam komada. Dva neriješena rezultata koja su Guardiolini momci odigrali zadnjih tjedana vjerojatno neće imati katastrofalan učinak u rezultatskom smislu, a i sam Pep kaže da su ti kiksevi došli na vrijeme, kao upozorenje igračima blaugrane što se događa kad se u utakmicu ne ulazi sto posto koncentrirano. Budući da je Real izgubio na gostovanju kod Levantea, Barcelona ga je pobjedom kod Osasune preskočila na tablici, a ukoliko svlada Valenciu, doći će na vrh tablice gdje bi mogla i ostati do kraja sezone...

Treba naglasiti da Barca ima problema s ozljedama; van stroja se nalaze tri iznimno važna igrača i to nezamjenjivi Iniesta, novopridošli Sanchez te stup obrane Pique. Iako Barca ima dovoljnu dubinu u svojoj momčadi, izostanci ovih igrača sigurno će se osjetiti na igri katalonskog kluba pa su valencijine šanse u ovom susretu veće nego što bi to bile da je Barca kompletna. Derbi španjolske Primere pogledajte na kanalu Arenasport 2.