U prošlom kolu španjolske nogometne lige veliki Real je posrnuo na gostovanju u predgrađu Valencije kod maloga Levantea i tako izgubio prednost pred Barcelonom. Mourinho ponovo nije smogao snage čestitati protivniku već je navodio previde sudaca i crveni karton Samija Khedire kao ključne momente koji su odredili tijek susreta. Prgavi Portugalac je sigurno veliki majstor svoga zanata, no svakom svojom izjavom sve više pada u ponor taštine, a odsustvo respekta prema protivnicima ne čini ga boljim sportašem...

Susret protiv Levantea razotkrio je neke slabosti Reala, prije svega ovisnost o jednom igraču, Ronaldu. Najveća realova zvijezda je susret počela na klupi za rezervne igrače, što je posljedica žestokih duela s Jerkom Lekom u susretu sa zagrebačkim Dinamom, a bez njega Real nije ni približno toliko ubojit. Bez Ronalda u pravoj formi i fizičkoj spremi, Real gubi na direktnosti, tempu, a i protivnici ih manje respektiraju, što se u većini slučajeva pokaže kao presudno.

Za očekivati je da će Racing pokušati prekopirati recept Levantea, i donekle zagrebačkog Dinama, te se pokušati borbenošću i striktnim markiranjem na svojoj polovici suprotstaviti Realu, no teško da će madridski sastav dva puta za redom kiksati kod klubova iz donjeg dijela tablice. Zadnjih osam međusobnih susreta Reala i Racinga završeno je glatkim pobjedama Madriđana,a kako će završiti ovaj duel, pogledajte na kanalu Arenasport 2.