U trećem kolu Carling Cupa ždrijeb je spojio vrlo zanimljiv par; aktualni prvak Manchester Utd gostuje kod nezgodnog drugoligaša Leedsa. Iako trenutno ne igraju u istom razredu engleskog nogometa, Manchester United i Leeds imaju bogatu zajedničku povijest i što se tiče međusobnih susreta i što se tiče transfera; valja podsjetiti da je stup obrane Uniteda zadnjih nekoliko sezona Rio Ferdinand nekoć igrao za Leeds.

Leeds je prije osam, devet godina bio vrlo respektabilan sastav koji je završavao u vrhu Premier lige i vrlo dobro igrao u LP, no nakon velikih problema s financijama rasprodali su momčad da pokrpaju dugove i srozali se sve do treće engleske lige. Zadnjih sezona pomalo se dižu, a prošle sezone su gotovo dohvatili kvalifikacije za prvu ligu; nedostajala im je samo jedna pobjeda da se umiješaju u borbu za trećeg putnika u prvu englesku ligu.

United i Leeds su zadnji put igrali međusobni susret početkom 2010. godine i to u FA Cupu, a slavio je Leeds rezultatom 1-0. Kako Ferguson običava u kup utakmicama davati priliku igračima koji manje igraju, priliku da istrči na leedsovom Elland Roadu mogao bi dobiti i Rio Ferdinand koji u zadnje vrijeme manje igra, a koji je upravo igrajući za Leeds stekao punu afirmaciju.

Susret Leedsa i Manchester Uniteda pogledajte na kanalu SportKlub.