Nakon dva odigrana kola viceprvak Italije Inter ima samo jedan bod kojeg je zaradio remijem bez golova, u remiju s Romom u trećem kolu ovosezonske Serije A. U drugomn kolu Inter je poražen na gostovanju kod Palerma s 4-3, a utakmice prvog kola su odgođene zbog štrajka nogometaša, odnosno njihovih sindikata.

Novak u ligi Novara je također skupio samo jedan bod nakon dva odigrana susreta i to u remiju protiv Chieva u drugom kolu, a u zadnjem odigranom kolu poraženi su na gostovanju na Sardiniji kod Cagliaria s 2-1; u oba odigrana susreta napad Novare počeo je igrati tek nakon primljenih golova i to je problem kojeg će Novara morati rješavati u narednom periodu.

Ulazak u sezonu Intera bio je vrlo loš; nakon poraza u talijanskom Superkupu uslijedio je poraz u Seriji A te poraz u Ligi prvaka. Ono što zabrinjava navijače Intera je, ne samo kriza rezultata, već i vrlo loša igra  i ako Inter nastavi u ovom stilu smiješi mu se vrlo loša sezona. Novari, s druge strane, ove sezone igra samo za ostanak u ligi i s jednim bodom nakon dva početna gostovanja mogu biti i zadovoljni. U susretu s Interom ne smiju se nadati trobodu, ali o remiju već mogu sanjati. Svaki susret Novare u Seriji A je nagrada za igrače tog kluba, a susret s velikim Interom mogao bi ih motivirati iznad svake mjere pa možda ovoga utorka i pruže partiju iznad očekivanja. Susret Intera i Novare pogledajte na kanalu Arenasport 3.