Prošlu je sezonu St. Pauli igrao u prvoj njemačkoj ligi, no nakon solidnog starta vrlo loše je odigrao drugi dio sezone i ispao iz lige. Zadnju utakmicu prošle sezone St Pauli je odigrao na svom terenu protiv Bayerna i doživio visok poraz i kada su svi očekivali daljnji raspad momčadi iz Hamburga, St Pauli se digao iz pepela! S neznatno promijenjenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu St Pauli trenutno dijeli treće mjesto Bundeslige 2 i u ozbiljnoj je konkurenciji za povratak u elitni razred njemačkog nogometa.

Karlsruher već sezonama igra loš nogomet na rubu ispadanja iz druge njemačke lige, a tako je i ove sezone. U prvih sedam kola Karslruher je upisao dvije pobjede i pet poraza te pri tome primio čak 17 golova, najviše od svih sastava Bundeslige 2. U zadnjih desetak međusobnih susreta ova dva sastava imaju jednak broj pobjeda, no posljednja dva susreta St Pauli je lako dobio. I u ovom trenutku momčad iz Hamburga nalazi se u boljoj formi i sve osim nova tri boda za St Pauli bilo bi iznenađenje.

Za St Pauli igraju i dva hrvatska nogometaša, a riječ je o Petru Sliškoviću i Petru Filipoviću, a s koliko talenta raspolažu pogledajte na kanalu Eurosport 2.