U osmom kolu MAXtv Prve lige Hajduk gostuje u Vinkovcima kod Cibalije. U nekim klasičnim okolnostima ovo bi bilo teško gostovanje za bilo koji klub pa tako i Hajduk, no ove sezone Cibalia se srozala od kluba koji pretendira na sam vrh tablice do kluba koji će se boriti za opstanak. Prije nekog je vremena dugogodišnji trener Cibalie Stanko Mršić zbog slabih rezultata dobio otkaz, a vinkovački klub je preuzeo Samir Toplak, bivši trener Varaždina. Pod njegovim ravnanjem Cibalia je upisala pobjedu na gostovanju kod Lučkog, no i dalje se nalazi u opasnoj zoni, među kandidatima za ispadanje. Vinkovački sastav nije se bitno promijenio u odnosu na prošlu sezonu, no valja reći da Cibaliji sigurno nije pomogla činjenica da se njena uprava u klanovskim borbama za kontrolu nad HNS-om svrstala na stranu Štimca...

Hajduk je u zadnja dva kola upisao dva remija i tako dodatno zaostao za Dinamom. U zadnjem kolu igrao se veliki derbi MAXtv Prve lige; Dinamo je gostovao na Poljudu, a iako je veći dio utakmice imao igrača više nije uspio kapitalizirati prednost. Hajduk se junački borio i na kraju zaslužio bod, no mora se reći da je opet bilo nekoliko diskutabilnih odluka sudaca, koje su sve od reda išle na stranu Dinama; takva pomoć zagrebačkim plavima zaista nije potrebna.

Prošle sezone Cibalia je dva puta pobijedila Hajduk, oba puta rezultatom 2-1. Ove sezone situacija je bitno drugačija, a Vinkovci su se od najtežeg gostovanja pretvorili u mjesto gdje Osijek, Slaven i Inter odnose bodove, što se u zadnjih par sezona nije moglo niti u snu dogoditi. Hajduk je u ovom susretu u ulozi izraženog favorita i samo izvanserijska predstava Cibalie mogla bi pomrsiti račune Bijelima, a kako će se susret odvijati, pogledajte na kanalu Arenasport 1.