Iako je kalendarsko pa i stvarno ljeto još na snazi, jedan zimski sport je već krenuo u novu sezonu, a riječ je naravno o hokeju. Hokejaši Medveščaka odradili su pripreme, doveli nekoliko pojačanja i u novu sezonu ulaze s ambicijom da dohvate doigravanje. U prvom kolu Medvjedi su izgubili na gostovanju u Linzu, u drugom su nakon penala tukli češki Znojmo, a ovoga petka u 'medvjeđi brlog' stižu stari poznanici, hokejaši Graza.

U zadnje dvije sezone Medveščak i Graz susreli su se čak osamnaest puta budući da su pretprošle sezone igrali u doigravanju; legendarni povratak Medvjeda i to nakon što su u seriji gubili 0-3, da bi na kraju slavili s 4-3. Trenutni međusobni omjer kaže da Graz ima dvije pobjede više, a prošle sezone Graz je dobio četiri susreta, a Medvjedi dva.

Graz je sezonu otvorio domaćim porazom od Vienna Capitalsa, a u drugom kolu su gostovali u Ljubljani kod Olimpije, no taj je susret prekinut nakon druge trećine zbog tehničkih problema pri vodstvu Austrijanaca od 1-0.

Nakon iščupane pobjede protiv češkog Znojma u zadnjem kolu, Medveščak će ovaj susret pokušati riješiti prije produžetaka, iako je Graz opasna momčad i u najmanju ruku ravnopravan protivnik. Do sad su Medvjedi dobro koristili prednost domaćeg leda, a kako će biti protiv Graza pogledajte na kanalu SportKlub.