Navigation Content

Moj brat Simon

Moj brat Simon

Simple Simon

Kad Sama ostavi djevojka, on padne u depresiju. Da stvari vrati u normalu, njegov društveno neprilagođeni brat Simon koji se bori s Aspergerovim sindromom, odluči poći u potragu da Samu pronađe novu, savršenu djevojku

INFO

RedateljAndreas Öhman

GlumciBill Skarsgård, Martin Wallström, Cecilia Forss, Sofie Hamilton, Susanne Thorson

Sažetak

'Ja sam Simon. Imam Aspergerov sindrom. Volim prostor, krugove i svog brata Sama koji uvijek pazi na mene. Ne volim osjećaje, druge ljude, promjene i romantične komedije s Hughom Grantom.'

Tako počinje 'Moj brat Simon', dirljiva i duhovita komedija švedskog redatelja Andreasa Öhmana koja se našla na užem popisu nominacija za 'Oscar' za najbolji strani film.

Priča je to o osamnaestogodišnjem Simonu (Bill Skarsgård), dečku s Aspergerovim sindromom čiji se život okrene naglavačke kad njegov brat Sam (Martin Wallström) prekine s djevojkom.

Da bi njegov život funkcionirao, Simonu je potrebna struktura. Potrebno mu je da stvari slijede određen uzorak - isti raspored, ista jela, ista odjeća, tjedan za tjednom.

Sam je onaj koji je uvijek vodio brigu o Simonu. Spremao mu je hranu u obliku krugova i pomagao mu shvatiti ljude. Ali kad Sam padne u depresiju zbog prekida s djevojkom, sve se promijeni, a Simonovim svijetom zavlada kaos. U želji da se stvari vrate u normalu, Simon si zada misiju - pronaći Samu novu djevojku.

Nažalost, Simon ne zna ništa o ljubavi i ne razumije osjećaje - ali ima znanstveno dokazan plan. Balansirajući između humora i ozbiljnosti, film nam prikazuje svijet sa Simonova gledišta.

U ulozi zbunjenog Simona, Bill Skarsgård (brat zvijezde 'Okusa krvi' Alexandera i Stellanov sin) potvrđuje glumački talent te obitelji.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...