Prvu utakmicu 8. kola MAXtv Prve lige odigrat će ovoga petka Inter i Rijeka. I jedni i drugi igraju u vrlo solidnoj formi; u zadnjih šest susreta oba tima su samo jednom poražena i to od objektivno boljih sastava. Inter je u zadnjem kolu slavio na gostovanju u Karlovcu i tako povezao dvije pobjede za redom što im je donjelo visoko peto mjesto i samo bod zaostatka za drugopolasiranim Hajdukom. Iako je odigrana tek prva četvrtina sezone, već sa se može reći da momčad Ilije Lončarevića neće imati straha od ispadanja ukoliko nastavi skupljati bodove ovim ili približno ovim tempom. Treba reći i da je momčad Intera jedna od najmlađih u ligi pa njihovi rezultati zbog toga dobivaju još na vrijednosti.

Rijeka je u prošlom kolu odigrala spektakularan meč u Zadru; završilo je 4-4 a Rijeka je prvo vodila pa gubila da bi se na kraju vratila iz zaostatka od dva gola. Nastavak pozitivne serije sigurno se dobro odrazio na raspoloženje Riječana jer i bod s teškog gostovanja u Zadru je dobar. Nakon sedam odigranih kola Rijeka ima tri pobjede, tri remija i jedan poraz i nalazi se bliže 'eurozoni' nego zoni ispadanja što je s obzirom na nestabilne (u financijskom i stručnom smislu) okolnosti, veliki uspjeh za momčad s Kantride.

Oba sastava nalaze se u pozitivnoj seriji i teško je predvidjeti ishod ovog susreta, no jedno je sigurno; mreže neće ostati netaknute i to vjerojatno na objema stranama... Susret Intera i Rijeke pogledajte na kanalu Arenasport 3.